Foorumin ensimmäinen äänestys + kehitysehdotuksia

Olemme (kirjaimellisesti!) uuden äärellä. Kerro ylläpitäjille, kuinka itse veisit foorumia rakenteellisesti / sisällöllisesti eteenpäin?

Oliko jo aika saada VAV:n asukkaille oma foorumi?

Äänestys päättyi 01.02.2018 07:46

Oli korkea aika!
3
100%
50:50. Aika sama.
0
Ei ääniä
Täysin turha tekele. Olisi pärjätty ilmankin.
0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä : 3

Foorumin ensimmäinen äänestys + kehitysehdotuksia

ViestiKirjoittaja Administrator » 07.11.2017 07:46

Tervetuloa asukasfoorumin historian ensimmäiseen avoimeen asukasäänestykseen! Täällä voit kertoa mielipiteesi foorumista. Onko 20 000 asukkaan tarpeisiin rakennettu foorumi rakenteellisesti onnistunut? Oliko elämä helpompaa silloin kun foorumia ei ollut ja asukkaiden antama palaute pysähtyi isännöitsijään? Toimiko asukasdemokratia parhaiten silloin kun kerroit huolesi asukasluottamuselimelle ja mitään ei tapahtunut? Oliko huono idea perustaa foorumi, jossa asukkaiden palautetta / parannusehdotuksia ei voi enää siivota maton alle? Jos tämä viestiketju ei palvele tarpeitasi, voit avata aiheesta oman viestiketjun.

EDIT 31.12.2017: Tarvitsemme foorumille valvojia, jotka voivat valvoa keskustelua sekä muokata yksittäisten kiinteistöjen keskustelualueita asukkaiden näköisiksi (katso mallia YTE1, Terhotie 6). Olisiko aiheellista, että kannustat YTE-alueesi luottamushenkilöitä selvittämään, kuka voisi toimia alueen valvojana? Valvojalla on suuri vastuu: valvojan on oltava luotettava ja teknisesti pätevä. Ylläpito ei luovuta valvojan oikeuksia mutu-tuntumalla tai kevyiden kuulopuheiden perusteella. Jos YTE-alueesi luottamuselin ei kykene suosittelemaan yläpidolle pätevää alueen valvojaa, ylläpito hoitaa asian itse ja tekee sen, minkä ehtii.
Administrator
Ylläpitäjä
 
Viestit: 53
Liittynyt: 03.11.2017 08:06

Asukkaiden foorumi on erittäin tärkeä työkalu

ViestiKirjoittaja IlariL » 06.01.2018 11:32

Hei kaikki. Asukkaiden välinen mutkaton kommunikonti ja viestintä on aivan keskeinen tukijalka hyvän asukastoiminnan ja yhteishengen luomiseen ja ylläpitämiseen. Tälläinen foorumi (keskustelupalsta) tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet seurata, kehittää ja ylläpitää asukasyhteisössä tapahtuvaa toimintaa, josta hyötyvät kaikki, myös he jotka eivät ole takemisissä (VaV, huolto, asukkaat, isännöinti) tai osallistu itse foorumeilla käytäviin keskusteluihin. Meidän kaikkien tulee nähdä tämän kaltaiset keskustelun avukauset ja kohtaamispaikat ennen kaikkea mahdollisuutena, eikä uhkana. Tämä foorumi ei sulje mitään muita viestintä kanavia pois tai aseta asukkaita/luottamushenkilöitä eriarvoiseen asemaan. Väitän tämän kaltaisen foorumin olevan tehokkain ja parastapa järjestää asukkaiden välinen viestintä, paljon tehokkaampi, kuin esimerkiksi Facebook ryhmät (joihin liittyy useita ongelmia, kuten yksityisyyden suoja, yhtiön linjaukset (tulevat/voimassa olevat), tiedon jäljitettävyys ja säilöntä). Sähköposti taas on soveltuva vain ja ainoastaan hierarkiseen viestintään ja kahdenkeskeiseen keskusteluun. VaV:n sivut eivät sisällä yhtä monipuolisia ominaisuuksia, eivätkä ne siten sovellu järkeväksi keskustelualustaksi.

Toivon jokaisen meistä suhtautuvan avoimesti ja löytämään/näkemään tällaisen keskustelufoorumin tarjoamat korvaamattomat hyödyt asukastoinnalle ja yhteistyölle asukkaiden ja heitä palveleville toimijoille.
Pyydän että osallistut rohkeasti ja asiallisesti keskusteluun. Olemme täällä rakentamassa parempaa ja monipuolisempaa yhteistyötä ja avuntantoa kaikkien meidän kesken. Hyvää alkanutta vuotta 2018!
IlariL
 
Viestit: 9
Liittynyt: 06.01.2018 10:20

Kuinka foorumista tiedottaminen etenee?

ViestiKirjoittaja joukok » 25.01.2018 14:30

Pieni päivitys kulissien taakse: VAV:n tiedottaja Tuomas Alho on luvannut kertoa foorumin olemassaolosta kevään luottamushenkilökoulutuksessa. Toinen iloinen uutinen on se, että VAV:n hallituksen asukasjäsen Ritva Karttunen on ryhtynyt oma-aloitteisesti viemään foorumiasiaa YTE-puheenjohtajiston suuntaan. Katsotaan, kuinka asia etenee! On selvä juttu, että asukkaat eivät voi olla mukana foorumissa, jonka olemassaolosta eivät tiedä mitään.

Sinä, joka luit tämän viestin: kirjaudu, kirjoita mietteesi ja kerro foorumista naapurille!
joukok
 
Viestit: 18
Liittynyt: 05.11.2017 08:47

Re: Foorumin ensimmäinen äänestys + kehitysehdotuksia

ViestiKirjoittaja IlariL » 26.04.2018 19:20

Etusivulle foorumin headeriin voisi kirjoittaa foorumin olevan täysin riippumaton omistajasta (VaV Asunnot Oy).
IlariL
 
Viestit: 9
Liittynyt: 06.01.2018 10:20


Paluu Foorumin kehitysehdotukset

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron