Asukastoimikunnan sääntö

Asukastoimikunnan sääntö

ViestiKirjoittaja Administrator » 07.11.2017 12:09

3.6.2017

Asukastoimikunnan sääntö

Tämä sääntö on asukastoimikunnan laatima ja vuokratalojen yhteishallinnosta säädetyn lain (649/1990) mukainen.

Kiinteistön luottamuselin kutsuu vuosittain tai joka toinen vuosi koolle asukkaiden kokouksen ja pyytää tarvittaessa paikalle isännöitsijän. Asukkaiden kokous tai luottamuselin päättää kiinteistön järjestyssäännöistä ja asukastoimikunnan säännöstä ja tekee sääntöihin tarvittaessa korjauksia tai poikkeuksia. Ajantasaiset säännöt löytyvät ilmoitustauluilta ja VAV:n verkkosivujen talosivulta. Asukkaiden kokous voi valita asukastoimikunnan, luottamushenkilön tai molemmat. Jos valintoja ei tehdä, asukkaita edustaa asukkaiden kokous.

Luottamuselin on poliittisesti, taloudellisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton ja edustaa asukkaita tasapuolisesti. Toimielimen jäsen ei aja omaa asiaansa. Toimielin vahvistaa asukasdemokratiaa, osallistuu kiinteistön talousarvioesityksen ja vuokranmääritysesityksen tekemiseen, neuvottelee korjaustoimenpiteistä ja -suunnitelmista, rahoitussuunnitelmista, huoltosopimuksen sisällöstä, hoitojärjestelmästä sekä isännöinnin ja huoltotehtävien järjestämisestä, valvoo isännöinnin sekä hoito-, huolto- ja korjaustoimenpiteiden suorittamista, päättää järjestyssääntöjen sisällöstä, edistää asumiseen liittyvien erimielisyyksien ratkaisemista, toimii sovittelijana häiriötapauksissa, päättää autopaikkojen vuokraus- ja jakamisperiaatteista ja valvoo niiden noudattamista, päättää kerhohuoneen käytöstä, talkoiden ja vastaavien yhteisten tilaisuuksien järjestämisestä sekä antaa omistajalle lausunnon muissa taloja koskevissa asioissa. Jos omistaja laiminlyö laissa säädetyn tehtävän yhteishallinnon järjestämisessä, luottamuselin voi valittaa aluehallintovirastoon (AVI) tai pyytää neuvoa Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselta (ARA).

Luottamuselin ei hanki asukastilaisuuksiin alkoholijuomia. Ruokatarjoiluissa huomioidaan erilaiset ruokavaliot.

Luottamuselimen kokoukset ovat avoimia kaikille asukkaille. Jos erikseen päätetään, toimielimen päätöksentekoon voi osallistua toimikuntaan kuulumaton.

Luottamuselimen jäsen voi koska tahansa kutsua elimen koolle. Päätöksiä tehdään myös sähköpostitse. Kokouksissa tehdyistä päätöksistä laaditaan pöytäkirja, joka julkaistaan ilmoitustaululla sekä asukkaiden keskustelufoorumilla. Kokouspöytäkirjaan merkitään läsnäolijat. Pöytäkirjassa osoitettu virhe tai puute oikaistaan. Luottamuselimen jäsen on velvollinen tutustumaan yhteishallintolakiin, kokouspöytäkirjoihin sekä asukastoiminnasta laadittuihin sääntöihin.

Äänestettäessä luottamuselimen päätökseksi tulee enemmistön mielipide. Jos kokoukselle on valittu puheenjohtaja ja äänet menevät tasan, puheenjohtajan ääni ratkaisee.

Asukastoimikunnan puheenjohtaja toimii pääasiallisena yhteyshenkilönä omistajan ja huoltoa / korjaustöitä suorittavien tahojen suuntaan. Yhteyshenkilönä voi toimia myös joku muu: elin päättää itse sisäisestä työnjaostaan. Omistaja ei tee päätöksiä luottamuselimen puolesta. Jos luottamuselimen jäsen joutuu tekemään nopean päätöksen luottamuselimen puolesta, asiasta on informoitava luottamuselintä. Puheenjohtaja jakaa kerho- ja varastohuoneen sekä siivouskomeron avaimet luottamuselimen tai asukkaiden kokouksen valtuuttamille vastuuhenkilöille.

Toimielimen kokousten asialista on väljä kehys. Listaa kootaan sähköpostitse ja siihen voidaan tehdä lisäyksiä kokouksissa. Mitä tahansa asioita voidaan käsitellä tai siirtää päätettäväksi myöhemmin.

Luottamuselin tai sen jäsen voidaan erottaa kesken toimikauden asukkaiden kokouksen päätöksellä, jota on kannattanut vähintään puolet äänioikeutetuista.

Terhotie 6, asukastoimikunta
Administrator
Ylläpitäjä
 
Viestit: 53
Liittynyt: 03.11.2017 08:06

Paluu Terhotie 6

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron