Terhotie 6:n järjestyssääntö

Terhotie 6:n järjestyssääntö

ViestiKirjoittaja Administrator » 07.11.2017 12:07

Asukastoimikunnan laatima (1.1.2018 päivitetty) järjestysääntö on vuokratalojen yhteishallinnosta säädetyn lain mukainen ja kumoaa 3.6.2017 alkaen VAV Asunnot Oy:n laatiman järjestyssäännön. Luottamuselin voi tehdä muutoksia kiinteistön järjestyssääntöön ja asukastoimikunnan sääntöön. Ajantasaiset säännöt löytyvät asukkaiden keskustelufoorumista sekä kiinteistön ilmoitustauluilta.

Vuokranantajan ja vuokralaisen vastuita säätelevät yhteishallintolaki, huoneiston vuokrasopimus, laki asuinhuoneiston vuokraamisesta, järjestyslaki, rikoslaki, asukastoimikunnan sääntö sekä kiinteistön järjestyssääntö. Lakien, sopimuksien ja/tai sääntöjen rikkominen voi johtaa varoitukseen ja ääritapauksessa vuokrasopimuksen purkamiseen.

1. Asukaskokouksen valitsema luottamuselin toimii yhteistyökumppanina asukkaiden sekä omistajan ja huolto-, hoito- ja korjaustöitä suorittavien tahojen välillä. Luottamuselin seuraa isännöinnin, huollon, korjausten ja asukasdemokratian toteutumista, toimii välittäjänä asukkaiden välisissä ristiriidoissa sekä vastaa yhteisiin tiloihin ja yleiseen asumiseen liittyviin kysymyksiin.

2. Luottamuselin päättää autopaikkojen vuokraus- ja jakamisperiaatteista. Ajoneuvojen pysäköinti on sallittu vain vuokratulla autopaikalla. Samassa taloudessa voi olla vuokralla enintään kaksi autopaikkaa. Autopaikkojen loppuessa otetaan paikka pois taloudesta, jossa ylimääräinen paikka on saatu viimeisenä. Piha-alueella, varaamattomassa parkkiruudussa tai varatussa ruudussa luvatta tapahtuvasta pysäköinnistä seuraa virhemaksu. Vieraspaikat ovat vieraiden käytössä. Pysäköintiaikaa ei voi ketjuttaa. Neljän tunnin määräajan täytyttyä auto on siirrettävä pois vieraspaikalta. Pysäköintialueella ei saa säilyttää rekisteristä pysyvästi poistettua autoa. Lämpötolppaan jätetyt johdot kerätään pois. Huoltoajo pihalla on sallittu. Jos havaitset piha-alueella asiatonta pysäköintiä tai parkkiruudussasi on vieras auto, ilmoita asiasta asukastoimikunnalle tai pysäköinninvalvojalle: info@pysakointivalvonta.fi, p. 020 012 012 (arkisin klo 9-16), 09 8560 6872 iltaisin (19-09) ja viikonloppuisin (24h). (*)

3. Asukkaiden on noudatettava piha-alueella, yhteisissä tiloissa ja omassa kodissa siisteyttä ja naapurit huomioon ottavia käytöstapoja. Asukkailla on oikeus yörauhaan. Yöaikaan voi käyttää hissiä, vetää wc:n tai käydä suihkussa, ei tuottaa häiritsevää ääntä (pyykinpesukone, tms.). Äänekkäiden juhlien järjestämisestä sovitaan naapureiden kanssa. Huoneistoissa tupakointi on kielletty. Vuokralainen hankkii asuntoonsa palovaroittimen. Jos pihalla tapahtuu lasten välillä kiusaamista, huomaavainen aikuinen auttaa kiistan ratkaisemisessa. Lemmikki pidetään kytkettynä kuljettaessa talon pihalla. Lemmikkiä ei saa päästää edes kytkettynä lasten leikkipaikoille. Uudenvuoden rakettien lähettäminen kiinteistön alueelta on kielletty.

4. Kiinteistön piha-alueelle on istutettu monivuotisia kukkia ja hyötykasveja. Kukkaistutuksista ei saa poimia kukkia omaan käyttöön. Marjapensaiden ja hedelmäpuiden satoa ei saa poimia raakana. Vanhemmat opastavat pientä lasta varomaan ja suojelemaan istutuksia! Pyöräkellarissa on pienikokoisia kastelukannuja, joilla lapset voivat kastella istutuksia.

5. Verkkokellarissa sijaitsevassa yhteisvarastossa voi säilyttää lastenvaunuja ja leikkivälineitä. Kuivaushuoneen käyttäjät sopivat keskenään kuivaushuoneen käytöstä. Varastotiloissa ei saa säilyttää polttoainetta. Sisätilojen käytävillä ja kulkureiteillä ei saa säilyttää tavaraa. Asukastoimikunta on ottanut pyöräkellarista nurkan varastotilaksi (kottikärryt, jne.). Yleisiin tiloihin jätetyt asukkaiden tavarat viedään ilman eri ilmoitusta Sortti-asemalle. Parvekkeella grillaaminen on sallittu, jos toiminnasta ei aiheudu paloturvallisuusvaaraa. Pelastustielle ei saa asettaa estettä. Lukituista ovista kuljettaessa huolehditaan ovien lukkiutumisesta. Vikailmoitukset tehdään huoltoyhtiöön.

6. Asukkaiden käyttöön hankittuja pihapelejä säilytetään pyöräkellarissa. Pelit palautetaan käytön jälkeen paikalleen. Kerhohuoneen avaimen voi noutaa vastuuhenkilöltä (Lahtinen, B 10, Aronsson, C 35). Kerhohuonetta koskee sama sääntö kuin mitä tahansa tilaa: käyttäydy huomaavaisesti, siisti jälkesi, palauta avain käytön jälkeen vastuuhenkilölle ja ilmoita mahdollisista ongelmista tai hankintatarpeista asukastoimikunnalle.

7. Kotitalousjäte laitetaan oikein lajiteltuna jäteastioihin. Tavaraa / jätettä ei jätetä astioiden eteen! Lähin Sortti-asema sijaitsee kahden kilometrin päässä (Betonitie 3, Konala). Pyydä tarvittaessa kuljetusapua naapurilta!

8. Asukas vastaa vieraidensa osalta asumiseen liittyvien sääntöjen noudattamisesta. Järjestyssääntö on suuntaa antava ohjeistus. Mitkään säännöt, ohjeet ja lait eivät korvaa asukkaiden välistä vuorovaikutusta.

Terhotie 6, asukastoimikunta

(*) Tesomajärven Kiinteistöt Oy:n vuokralainen (A) oli kieltäytynyt noudattamasta yhtiön järjestyssääntöä, jossa kiellettiin ajoneuvojen pysäköinti yhtiön piha-alueella. A oli sallinut myös avopuolisonsa pysäköidä autonsa kielletyllä alueella. A:n menettelyä ei pidetty merkitykseltään vähäisenä. Yhtiöllä oli huoneenvuokralain 53 §:n 3 kohdassa tarkoitettu erittäin painava syy irtisanoa A:n vuokrasopimus. (KKO:1997:85 http://www.finlex.fi/fi/oikeus/kko/kko/1997/19970085)
Administrator
Ylläpitäjä
 
Viestit: 53
Liittynyt: 03.11.2017 08:06

Paluu Terhotie 6

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron