YTE1-kokous 19.4.2018: muutama huomio

YTE1-kokous 19.4.2018: muutama huomio

ViestiKirjoittaja joukok » 20.04.2018 07:39

YTE1-kokouksessa (19.4.2018) järjestäydyttiin taas vuodeksi (eli valittiin uudet puheenjohtajat). Asialistan tärkein asia valintojen jälkeen oli asukasfoorumi - alusta, jolle kirjoitan tätä tekstiä. Foorumi oli - kuten ennakkoon oli odotettavissa - kokousväelle punainen vaate. Asetelma nuorten ja iäkkäämpien kesken on selkeä: luottamustehtävissä toimivilla vanhemmilla ikäluokilla ei ole ymmärrystä viestinnän tarpeista 2000-luvun tietoyhteiskunnassa. Myöskään halua ymmärtää ei ole. Taustalla lienee pelko oman aseman menettämisestä. Kuten tiedämme, toiminnan haluttu hierarkia betonoidaan tehokkaasti rajatun viestinnän avulla. Sana "viestintä" on tässä ylimitoitettu. Kysymys on tiedotuksesta, ei viestinnästä. Tiedotuksella on yksi suunta, viestintä kulkee moneen suuntaan.

Foorumia on vastustettu alusta asti (Terhotie 6:n asukastoimikunta esitti ajatuksen foorumin perustamisesta YTE1-kokoukselle 23.11.2015) ja sitä vastustetaan edelleen. Avointa viestintää asumisen kokemuksesta ei jostakin syystä haluta. Vaikka YTE-puheenjohtajisto edustaa VAV:n 20 000 vuokra-asukasta, ei itseään, se ei halua tietää, mitä mieltä asukkaat ovat nykytilanteesta. Ovatko asukkaat tyytyväisiä tilanteeseen, jossa tieto asukkaiden, asukasluottamuselinten ja omistajan välillä ei kulje avoimesti, rehellisesti ja reaaliaikaisesti? Tiedämme, että asukkailta kulkee paljon tietoa (kysymyksiä, huolenaiheita, ehdotuksia) VAV:n suuntaan, mutta emme tiedä, mitä tämä tieto on. Kysyttäessä VAV vastaa, että laki kieltää kertomisen, vaikka mikään laki ei estä välittämästä asumisesta koottua tietoa luottamuselinten kautta takaisin asukkaille. Päinvastoin: yhteishallintolaki asettaa ARA-rahoitteisen vuokra-asuntokannan omistajalle proaktiivisen tiedotusvelvollisuuden! Emme myöskään tiedä, kuinka isännöinti käytännössä suhtautuu asukkaiden kysymyksiin ja huoliin. Niin ikään emme tiedä, mitä todellisuudessa tapahtuu YTE-puheenjohtajistossa ja paikallisissa YT-elimissä. Minkälaista on asioista käytävä epävirallinen keskustelu? Asukasfoorumi on perustettu korjaamaan asukasviestinnän epäjatkuvuuskohdat viestinnän kaikilla alueilla, mutta tilanteessa, jossa YTE-puheenjohtajisto tekee kovasti työtä pitääkseen viestinnän (siis: tiedotuksen) narut omissa käsissään, foorumista ei saada tietoa asukkaille.

26.4.2017 on luottamushenkilöiden infotilaisuus Tikkurilassa. Toivottavasti siellä avautuu tilaisuus kertoa foorumista luottamushenkilöille ja tieto menee tätä kautta (edes joihinkin) kiinteistöihin. Näin tieto alustan eduista saadaan hiljakseen leviämään. Facebook, VAV:n verkkosivut ja sähköposti ovat omalla tavallaan hyviä viestintämuotoja, mutta foorumi taipuu kaikkeen tähän. Foorumilla voidaan käsitellä kaikki ne asiat, jotka voidaan käsitellä rajatusti muissa viestikanavissa ja keskustelut / tieto pysyy tallessa, jäsenneltynä viestiketjuun, joka parhaiten vastaa käsiteltyä aihetta. Käytännössä puheenvuoroja voi olla eri ketjuissa tuhansia ja keskustelu säilyttää muotonsa ja ymmärrettävyytensä. Epäasialliset viestit tietenkin poistetaan välittömästi. Yksi keskeinen YTE1-kokouksessa esiin tuotu pelko liittyi epäasialliseen käyttäytymiseen foorumilla. Tällaiset pelot ovat aiheettomia. Minkäänlaisia ylilyöntejä ei sallita. Kyseenalaistava, kriittinen keskustelu on sallittua, jopa toivottavaa, mutta kynä ei saa lipsahtaa aidan väärälle puolelle.

Foorumin kiistaton etu on siinä, että asumisesta koottu tieto on joka hetki 20 000 vuokra-asukkaan saatavilla. Nyt näin ei ole. Tietoa asumisesta on paljon, mutta se pysyy omissa suljetuissa lokeroissaan.

Sinä päätät, kuinka asiassa edetään!
joukok
 
Viestit: 18
Liittynyt: 05.11.2017 08:47

Paluu Yleistä Pähkinärinteen alueen (YTE1) keskustelua

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron