Foorumin säännöt A -> Ö

Täältä löydät asukasdemokratian kivijalat!

Foorumin säännöt A -> Ö

ViestiKirjoittaja Administrator » 24.01.2018 19:25

Tervetuloa 1.1.2018 avattuun VAV-asukkaan keskustelufoorumiin!

Foorumi tarjoaa monipuolisen ja avoimen alustan aravarahoitteisesta vuokra-asumisesta käytävälle keskustelulle. Kyseenalaistava / kriittinen asenne on kannatettava asia, mutta ei ole vihamielisyyttä. Kohtelemme foorumilla muita kuten haluamme muiden kohtelevan itseämme. Foorumin säännöillä huolehdimme siitä, että keskustelu pysyy asiallisena. Jos tulee ylilyöntejä, ylläpito voi ennalta ilmoittamatta asettaa käyttäjän karanteeniin tai poistaa listoilta. Karanteeni voidaan toteuttaa monella eri tavalla: nimimerkin, sähköpostiosoitteen tai IP-osoitteen perusteella. Myös ketjuja voidaan sulkea. Asiallisesti perusteltu ja hyvin muotoiltu teksti menee perille parhaiten. Jos havaitset sääntöjen vastaista toimintaa, ilmoita asiasta ylläpidolle! Ilmoittaminen tapahtuu kätevästi huutomerkki-kuvakkeen avulla.

Yhteishallintolaki määrittelee asukkaiden valitseman luottamuselimen oikeudet ja mahdollisuudet. Jos et vielä tunne yhteishallinnosta säädettyä lakia, lue se nyt. Luettuasi ymmärrät, mistä asukasdemokratiassa on kysymys. Jos haluat syventää ymmärrystäsi, lue hallituksen esitys ja tutustu asukasdemokratiasta kirjoitettuihin erinomaisiin ARA:n oppaisiin ja huomaat, että asukasdemokratia on viestintää. Toimivasta viestinnästä löytyy avain yllättävän moneen asumisen ongelmaan.

Foorumin ylläpidon kulut (ohjelmiston päivitys, oma domain, jne.) ovat tällä hetkellä 60 euroa / v. Jokainen VAV:n asukas maksaa foorumin ylläpidosta vuodessa alle 0,5 senttiä! Tiedotuskulut - asukasdemokratiakulut ylipäätään - ovat vuokranmäärityksessä hyväksyttäviä menoja. Foorumin ylläpitäjät ja valvojat työskentelevät luonnollisesti korvauksetta.

We operate in finnish. If necessary, you may use your own language!

PS: Jos asut vapaarahoitteisessa VAV-kiinteistössä, sinullekin on foorumissa oma keskustelualue!

1. Foorumi on VAV Asunnot Oy:n asukasluottamushenkilön perustama ja ylläpitämä, itsenäinen, omistajasta riippumaton keskustelualusta. Toimimme yleisten hyvien tapojen mukaisesti. Foorumin ylläpito / valvonta pitää itsellään oikeuden muokata tai poistaa kirjoitukset, joissa on asiattomuuksia, inttämistä, paikalleen juuttunutta kiistelyä, kirosanoja, rasismia, henkilökohtaisia loukkauksia tai muita hyvän tavan vastaisia ilmauksia / lakia yksityisyyden suojasta rikkovia tietoja. Epäasiallisia käyttäjätunnuksia ei hyväksytä. Sivustolla ei voi käyttää Avatar-kuvaa. Näin ylläpito sulkee pois mahdollisuuden toimia foorumissa aggressiivisesti kuvan kautta.

2. Mieti, mitä kirjoitat. Lue teksti rauhassa, korjaa virheet ja lähetä vasta kun olet tekstiisi täysin tyytyväinen. Hyvä teksti on perusteltu ja sillä on sisältöä kuvaava otsikko. Älä huuda isoilla kirjaimilla.

3. Jos mahdollista, käytä jo olemassa olevia keskusteluketjuja niin emme huku otsikoiden paljouteen.

4. Kirjoita viestisi oikealle alueelle. Ylläpito varaa oikeuden siirtää viestit tarvittaessa paremmin sopivalle alueelle tai poistaa ne kokonaan.

5. Jos sinulla ei ole mitään sanottavaa, älä sano sitä myöskään täällä. Vastaa toisten kirjoituksiin vain siinä tapauksessa että haluat aidosti osallistua keskusteluun. Turhat yhden tai kahden sanan tokaisut poistetaan ketjusta.

6. Foorumin kirjoitukset eivät välttämättä edusta VAV:n asukkaiden, henkilöstön, palveluntuottajien tai foorumin ylläpitäjien mielipidettä. Jokainen vastaa itse omista sanoistaan.

7. Liitetiedoston maksimikoko on 1,4 MB. Viestin merkkiraja on 20 000 merkkiä, muokkauksen / viestin poiston aikaraja 240 min. Mieti tarkkaan, kuinka pitkän viestin haluat kirjoittaa. 20 000 - edes 10 000 - merkin pituinen viesti on harvoin perusteltu. (Tässä viestissä oli noin 3 000 merkkiä.)


Administrator on tönäissyt viestiketjua viimeksi klo 24.01.2018 19:25
Administrator
Ylläpitäjä
 
Viestit: 53
Liittynyt: 03.11.2017 08:06

Paluu Foorumin säännöt, YTE-laki (649/1990), hallituksen esitys (HE 223/1989) sekä ARA:n ohjeistus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron